Kotivinkki

Kurkkurisottoa ja savusiikaa – herkullinen yhdistelmä, jossa raikkaat ja täyteläiset maut kohtaavat

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kurkkurisotto maistuu savukalan raikkaana mutta täyteläisenä lisukkeena. Se on niin hyvää, että kattilan pohjakin kaavitaan tyhjäksi.
0
0
Julkaistu 15.5.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Kurkkurisotto

  • 1kurkku
  • 2salottisipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 6 dlkasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dlrisottoriisiä
  • 3 dlvalkoviiniä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 1 prkranskankermaa ( 150 g)
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi

  • 400 g savustettua siikaa tai savulohta
Tulosta

Kurkkurisotto – ohje:

  1. Pese kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
  2. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää pannulle sipulit ja riisit. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia.
  3. Lisää joukkoon valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon, lisää pari kauhallista kasvislientä. Kypsennä keskilämmöllä. Kun kasvisliemi on imeytynyt, lisää jälleen kauhallinen kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeesta riippuen.
  4. Lisää joukkoon kurkkukuutiot, raastettu parmesaani, ranskankerma, sitruunamehu ja tuoreet, hienonnetut yrtit. Nosta kasari liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä pari minuuttia. Kurkkurisotto saa jäädä löysäksi. Tarjoile kurkkurisotto savustetun siian tai lohen kanssa.

Kommentoi »