Pese kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää pannulle sipulit ja riisit. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia.
Lisää joukkoon valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon, lisää pari kauhallista kasvislientä. Kypsennä keskilämmöllä. Kun kasvisliemi on imeytynyt, lisää jälleen kauhallinen kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeesta riippuen.
Lisää joukkoon kurkkukuutiot, raastettu parmesaani, ranskankerma, sitruunamehu ja tuoreet, hienonnetut yrtit. Nosta kasari liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä pari minuuttia. Kurkkurisotto saa jäädä löysäksi. Tarjoile kurkkurisotto savustetun siian tai lohen kanssa.