Kurkkurisottoa ja savusiikaa – herkullinen yhdistelmä, jossa raikkaat ja täyteläiset maut kohtaavat
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kurkkurisotto maistuu savukalan raikkaana mutta täyteläisenä lisukkeena. Se on niin hyvää, että kattilan pohjakin kaavitaan tyhjäksi.
0
Kuvat
Julkaistu 15.5.2018

Kurkkurisottoa ja savusiikaa – herkullinen yhdistelmä, jossa raikkaat ja täyteläiset maut kohtaavat
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kurkkurisotto
- 1kurkku
- 2salottisipulia
- 1valkosipulinkynsi
- 6 dlkasvislientä
- 2 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 2 dlrisottoriisiä
- 3 dlvalkoviiniä
- 2 dl raastettua parmesaania
- 1 prkranskankermaa ( 150 g)
- 3 rkl sitruunan mehua
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
Lisäksi
- 400 g savustettua siikaa tai savulohta
Kurkkurisotto – ohje:
- Pese kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
- Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää pannulle sipulit ja riisit. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia.
- Lisää joukkoon valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon, lisää pari kauhallista kasvislientä. Kypsennä keskilämmöllä. Kun kasvisliemi on imeytynyt, lisää jälleen kauhallinen kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeesta riippuen.
- Lisää joukkoon kurkkukuutiot, raastettu parmesaani, ranskankerma, sitruunamehu ja tuoreet, hienonnetut yrtit. Nosta kasari liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä pari minuuttia. Kurkkurisotto saa jäädä löysäksi. Tarjoile kurkkurisotto savustetun siian tai lohen kanssa.

Risoton perusohje
Maku

Risotto x 4
Kotivinkki

Purjorisotto
Kotivinkki

Paistettuja ahvenfileitä, metsäsienirisottoa ja tomaatti-rucolasalaattia
Maku

Sitruunainen katkarapu-avokadorisotto
Maku

Risotto kukkakaalista
Maku

Vihreä risotto – hyödynnä sadonkorjuun herkut
Kotivinkki

Vihreä risotto
Maku

Kevään ihanin ruoka! Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä – katso Teemu Laurellin resepti
Maku

Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!
Maku