2,5(2)
Kurkkukeitto – lämmin alkuruoka, joka yllättää raikkaalla maullaan
kasvis
munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kurkkukeitto toimii yllättävän hyvin myös lämpimänä versiona. Hunaja, sinappi, valkosipuli ja tilli nostavat raikkaan keiton maun ihan uusiin sfääreihin.
Julkaistu 16.4.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Kurkkukeitto
2kurkkua
1pieni sipuli tai salottisipuli
2valkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 dlvalkoviiniä
6 dlvettä
2 rklkanafondia
1 rkldijoninsinappia
2 tlhunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rklvaaleaa suurustetta (Maizena)
½ dl tilliä (hienonnettuna)
Viimeistelyyn
kreikkalaista jogurttia
tilliä

Kurkkukeitto valmistuu näin:

  1. Paloittele kurkut. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit oliiviöljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja sekoita pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja fondi.
  3. Lisää kurkkukuutiot. Keitä kannen alla 15 minuuttia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sinappi, hunaja, suola ja pippuri.
  5. Suurusta keitto vaalealla suurusteella. Kiehauta. Lisää lopuksi tillisilppu.
  6. Viimeistele kurkkukeittoannokset jogurtilla ja tillillä.
Kommentoi »