Kurkkukeitto – lämmin alkuruoka, joka yllättää raikkaalla maullaan
kasvis
munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kurkkukeitto toimii yllättävän hyvin myös lämpimänä versiona. Hunaja, sinappi, valkosipuli ja tilli nostavat raikkaan keiton maun ihan uusiin sfääreihin.

Reseptin ainekset 4 annosta
Kurkkukeitto
2kurkkua
1pieni sipuli tai salottisipuli
2valkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 dlvalkoviiniä
6 dlvettä
2 rklkanafondia
1 rkldijoninsinappia
2 tlhunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rklvaaleaa suurustetta (Maizena)
½ dl tilliä (hienonnettuna)
Viimeistelyyn
kreikkalaista jogurttia
tilliä
Kurkkukeitto valmistuu näin:
- Paloittele kurkut. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit oliiviöljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja sekoita pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja fondi.
- Lisää kurkkukuutiot. Keitä kannen alla 15 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sinappi, hunaja, suola ja pippuri.
- Suurusta keitto vaalealla suurusteella. Kiehauta. Lisää lopuksi tillisilppu.
- Viimeistele kurkkukeittoannokset jogurtilla ja tillillä.