Kotivinkki

Kurkkukeitto – lämmin alkuruoka, joka yllättää raikkaalla maullaan

30 min
KA
MU
3
0

Kurkkukeitto toimii yllättävän hyvin myös lämpimänä versiona. Hunaja, sinappi, valkosipuli ja tilli nostavat raikkaan keiton maun ihan uusiin sfääreihin.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Kurkkukeitto

  • 2kurkkua
  • 1pieni sipuli tai salottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 6 dlvettä
  • 2 rklkanafondia
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 2 tlhunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rklvaaleaa suurustetta (Maizena)
  • ½ dl tilliä (hienonnettuna)

Viimeistelyyn

  • kreikkalaista jogurttia
  • tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kurkkukeitto valmistuu näin:

  1. Paloittele kurkut. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit oliiviöljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja sekoita pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja fondi.
  3. Lisää kurkkukuutiot. Keitä kannen alla 15 minuuttia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sinappi, hunaja, suola ja pippuri.
  5. Suurusta keitto vaalealla suurusteella. Kiehauta. Lisää lopuksi tillisilppu.
  6. Viimeistele kurkkukeittoannokset jogurtilla ja tillillä.
MITÄ PIDIT?
3