Maku

Kuorrutetut silakkafileet ja chili-coleslaw

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Uunissa helposti valmistuvat kuorrutetut silakkafileet saavat rapean pintansa murskatuista ruisnachoista. Lisänä maistuu chilillä maustettu coleslaw.
LA
MA
5
0
Julkaistu 3.9.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlruislastuja (esim. Vaasan ruisnachoja)

Chili-coleslaw

  • 500 gkeräkaalia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 3/4 dlmajoneesia (chilillä maustettua)
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä (rouhittuna)
  • 1 dltuoretta tilliä (silputtuna)
Tulosta

Aloita silakkafileet maustamalla fileet suolalla ja pippurilla. Jauha ruisnachot hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai pakastepussissa, kaulimella päältä painaen. Kääntele silakkafileet jauhetuissa ruisnachoissa.

Taita fileet pituussuunnassa ja nosta leivinpaperille pellille. Paahda silakat 225-asteisen uunin keskitasolla rapeiksi ja kauniin värisiksi, noin 20 minuuttia.

Tee coleslaw: Huuhtele kaali ja suikaloi se ohueksi mandoliini-vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä.

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi.

Lisää kaaliin ja porkkanaan suola ja anna vetäytyä kymmenen minuuttia. Valuta neste tarvittaessa pois.

Mausta majoneesilla, auringonkukansiemenillä ja silputulla tillillä. Tarjoa chili-coleslaw silakkafileiden kanssa.

Kommentoi »