Kuorrutetut silakkafileet ja chili-coleslaw
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minUunissa helposti valmistuvat kuorrutetut silakkafileet saavat rapean pintansa murskatuista ruisnachoista. Lisänä maistuu chilillä maustettu coleslaw.
LA
MA
5
Kuvat
Julkaistu 3.9.2014

Kuorrutetut silakkafileet ja chili-coleslaw
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gsilakkafileitä
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 2 dlruislastuja (esim. Vaasan ruisnachoja)
Chili-coleslaw
- 500 gkeräkaalia
- 1/2 tlsuolaa
- 2 kplporkkanaa
- 3/4 dlmajoneesia (chilillä maustettua)
- 1/2 dlauringonkukansiemeniä (rouhittuna)
- 1 dltuoretta tilliä (silputtuna)
Aloita silakkafileet maustamalla fileet suolalla ja pippurilla. Jauha ruisnachot hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai pakastepussissa, kaulimella päältä painaen. Kääntele silakkafileet jauhetuissa ruisnachoissa.
Taita fileet pituussuunnassa ja nosta leivinpaperille pellille. Paahda silakat 225-asteisen uunin keskitasolla rapeiksi ja kauniin värisiksi, noin 20 minuuttia.
Tee coleslaw: Huuhtele kaali ja suikaloi se ohueksi mandoliini-vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä.
Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi.
Lisää kaaliin ja porkkanaan suola ja anna vetäytyä kymmenen minuuttia. Valuta neste tarvittaessa pois.
Mausta majoneesilla, auringonkukansiemenillä ja silputulla tillillä. Tarjoa chili-coleslaw silakkafileiden kanssa.