Maku

Kuorrutetut kukinnot

45 min
0
0

Kuorrutetut kukinnot

GL
KA
MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkukkakaalia
  • 500 gparsakaalia
  • 200 gkesäkurpitsaa

Kastike

  • 250 gsulatejuustoa (rasvaa 9-12 %)
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlmaissitärkkelystä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Huuhtele kaalit ja irrota niistä kukinnot reiluina lohkoina. Leikkaa huuhdeltu kesäkurpitsa pitkittäin halki ja viipaloi puolikkaat.
Kaada kukinnot kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti. Valuta.
Murustele juusto maitoon ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun juusto on kokonaan liuennut saosta kastike suurusteella.
Pane kasvikset uunivuokaan ja kaada juustokuorrutus päälle. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoa kuorrutetut kukinnot kasvisruokana keitettyjen perunoiden kanssa. Myös savukala tai ryynimakkara maistuvat kasvisgratiinin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä