Maku

Kuorrutetut jauhelihapihvit

55 min
4
1

Kuorrutetut jauhelihapihvit

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlvettä
  • 1 dlruokakermaa
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlbasilikaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlvalkosipulijauhetta
  • 1/4 tlmustapippuria

Kastike

  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 tlbasilikaa
  • 1/4 tlsokeria

Kuorrutus

  • 6 kplsulatejuustoa (cheddar)

Päälle

  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Pane korppujauhot turpoamaan vesi-kermaseokseen. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin kuusi pihviä ja nosta ne voideltuun reunalliseen uunivuokaan. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna öljy kasarissa, lisää paprikat ja sipulit ja anna pehmetä hetken aikaa. Kaada sekaan tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada seos sekoitellen kastikkeen joukkoon. Mausta liemikuutiolla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia.

Kaada kastike jauhelihapihvien päälle ja peitä ne sulatejuustoviipaleilla. Kuorruta uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Revi jauhelihapihvien päälle muutama tuore basilikanlehti.

Tarjoa kuorrutetut jauhelihapihvit lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä