Kotivinkki

Se paras kuorrutettu maustekakku

0
0

Se paras kuorrutettu maustekakku

Kuorrutettu maustekakku sopii joulun kahvihetkiin. Maustekakussa maistuvat kaneli, inkivääri, muskottipähkinä, kahvi ja appelsiini. Hasselpähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Pirita Särmä, Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 1 ¼ dlfariinisokeria
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 4kananmunaa
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlmuskottipähkinää
  • 1 ½ dlhasselpähkinöitä
  • 1 pktappelsiininkuoripaloja (65 g)
  • ½ dlvahvaa tuoretta kahvijuomaa
  • rasvaa ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Kostutus

  • ½ dlvahvaa tuoretta kahvijuomaa
  • 5 clsitruslikööriä (esim. Limoneto di Sorrento)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 3 rklsitruuna- tai limettimehua
  • 1 pktsokeroituja punaisia kirsikoita (75 g)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Paras maustekakku valmistuu näin:

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.  

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi pähkinät, appelsiininkuoripalat ja kahvi.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 25–27 cm). Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se tarjoiluvadille.

Sekoita kahvi ja likööri keskenään ja kaada kostutus tasaisesti kakun päälle. Anna kakun maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu ja levitä seos kakun päälle. Halkaise kirsikat ja koristele niillä maustekakku.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä