Maku

Kuorrutettu kaura-vanilja-Amarula

30 min
0
0

Kuorrutettu kaura-vanilja-Amarula

Teksti Silvia Soosalu
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 100 gkaurakeksejä
  • 1/2 dlpistaaseja
  • 6 dlvaniljajäätelöä
  • 1 1/2 dlkermalikööriä (Amarula)
  • 2 kplvalkuaista
  • 2 rkltomusokeria

Koristeluun

  • 2 rklpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Murskaa kaurakeksit ja rouhi pistaasit erikseen esim. tehosekoittimessa. Yhdistä seokset.

Jaa seos uuninkestäviin kahvikuppeihin tai pieniin jälkiruoka-astioihin. Pane jokaiseen kuppiin jäätelöpallo ja kaada päälle Amarula -likööriä.

Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ja jaa vaahto jälkiruoka-annosten päälle. Ripottele pintaan pistaasimuruja.

Kuorruta annoksia uunissa 250 asteessa 2–3 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskea. Tarjoile välittömästi sellaisenaan tai kuuman kahvin/teen kera.

•Jälkiruoan voi valmistaa myös yhteen koverrettuun ananakseen, joskin tuolloin esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa. Koverra ananasliha pitkittäin halkaistuista ananaksesta. Valuta n. 2 dl ananaslihaa ja jaa se ananaspuolikkaiden pohjalle. Lisää loput ainekset, kuten edellä. Tarjoile yksi puolikas kahdelle ruokailijalle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä