Kotivinkki

Kuorrutettu joulukinkku

0
0

Kuorrutettu joulukinkku

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 6–10kg:n viljaporsaan tai luomukinkku

Kuorrutus

  • 3 rklvahvaa sinappia
  • 1appelsiinin raastettu kuori
  • ½ tlraastettua inkivääriä
  • 1kananmunan keltuainen
  • ½ tlsokeria
  • ½–1 dlkorppujauhoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata pakastekinkku hitaasti. Iso kinkku sulaa 3–4 päivässä jääkaapissa. 


2. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan kinkun sivusta, jolloin kinkku mahtuu uuniin helposti. Mittarin kärki ei saa osua luuhun. Kinkun sisälämpötilan pitäisi olla 5–10 astetta, ennen kuin laitat sen uuniin.
3. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle nahkapuoli ylöspäin. Kaada laidallisen uunipellin pohjalle noin puoli litraa kiehuvaa vettä. Nosta ritilällä oleva kinkku uunipellin päälle.
4. Paista kinkkua 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes sen sisälämpötila on 75–80 astetta. 80 asteeseen kypsennetty kinkku on murea ja läpikypsä. Paistoaika on noin tunti lihakiloa kohti. Ensimmäiselle kilolle voi laskea aikaa 1 ½ tuntia.
5. Ota kinkku uunista. Ota paistoliemi talteen kastiketta varten. Anna lihan jäähtyä hieman ja irrota kamara lihan pinnasta. Poista suurin osa silavakerroksesta. Nosta siistitty kinkku puhtaalle uunipellille.
6. Tee kuorrutus. Sekoita sinappiin appelsiininkuori, inkivääriraaste, keltuainen ja sokeri. Sivele seos kinkun pintaan. Ripottele päälle korppujauhoja. Paina neilikoita kinkun pintaan koristeeksi.
7. Kuorruta kinkkua 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, eli kunnes pinta on saanut väriä.
8. Koristele kinkku haluamallasi tavalla. Aseta kinkku tarjolle esimerkiksi laatikoiden, lämmitettyjen pakasteherneiden, keitettyjen perunoiden, sinapin ja omenaisen kinkunkastikkeen kanssa.

Vinkki!

Huom: Kinkun paistoaika on 6-12 T ja mahdollinen sulatusaika 3-4 VRK.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä