Kuohkeat blinit mädillä ja mateen maksalla

2 h 30 min
3.8
0

Kuohkeat blinit mädillä ja mateen maksalla

Blinit saavat makua tattarijauhoista ja hiivalla käyttämisestä. Näiden blinien kuohkeuden salaisuus on taikinaan käännelty ilmava valkuaisvaahto.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 20 ghiivaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 dltattarijauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplvalkuaista
  • 50 gvoita

Lisäksi

  • 1 dlmätiä (mateen)
  • 50 gmaksaa (mateen)
  • 1 kplpunasipulia (hienonettuna)
  • 120 gsmetanaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää jauhot, keltuaiset ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen käydä lämpöisessä paikassa vähintään kaksi tuntia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan.

Paista blinipannulla runsaassa voissa.

Tarjoa blinit mateenmaksan ja -mädin sekä sipulin ja smetanan kanssa. 

Vinkki!

•Valurautainen blinipannu on hyvä valinta blinien paistoon, mutta yhtä hyvin voit paistaa pieniä blinejä lettupannulla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä