Maku

Kuohkea sellerikeitto

45 min
5
0

Kuohkea sellerikeitto

GL
MU
0
5
Sellerikeitto on juhlaruokaa, kun se höystetään kermalla ja hunnutetaan maitovaahdolla. Makeansuolaiset sellerikuutiot viimeistelevät kuohkean sellerikeiton. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gjuuriselleriä
  • 1 kplperunaa (iso, jauhoinen)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklvoita
  • 5 dlvettä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 dlkevytmaitoa

Sellerikuutiot

  • 100 gjuuriselleriä
  • 1 rklvoita
  • 1/2 rklsiirappia
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista kuohkea sellerikeitto näin:

Kuori ja paloittele sellerit ja peruna. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota kasviksia hetki sekoitellen.

Lisää vesi ja viini. Murenna sekaan liemikuutiot. Anna ainesten kiehua hiljalleen 30 minuuttia.

Tee keiton kiehuessa lisäkkeenä tarjottavat makeat sellerikuutiot. Kuori ja leikkaa selleripala pieniksi kuutioksi. Paista kuutioita hiljalleen voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää siirappi paistamisen loppupuolella. Mausta kuutiot ripauksella suolaa.

Soseuta keitto sileäksi. Lisää kerma, kuumenna ja mausta. (Voit halutessasi vatkata kerman pehmeäksi vaahdoksi ja lisätä vaahdon keittoon juuri ennen tarjoamista.)

Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja vaahdota kuohkeaksi. Lusikoi vaahto sellerikeittoannosten pinnalle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä