Kotivinkki

Kuohkea kukkakaalikeitto ja basilikaöljy

40 min
0
0

Kuohkea kukkakaalikeitto ja basilikaöljy

Basilika-kukkakaalikeitto sopii juhlapöydän alkuruoaksi ja maistuu myös omana aterianaan. Pehmeän kukkakaalin ja basilikaöljyn liitto näyttää kauniilta lautasella ja maut tukevat hyvin toisiaan.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 hlölle )

  • 1sipuli
  • 4perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1kukkakaali (n. 900 g)
  • 50 gvoita
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • n. 7 dlvettä
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 2 tlvalkoviinietikkaa

Basilikaöljy

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa (2–3 dl)
  • ½ dlhyvää oliiviöljyä
  • ½ dlrypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Valmista basilikaöljy maustumaan. Mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele perunat. Poista kukkakaalin kova kanta ja irrota kukinnot.

3. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli siinä. Lisää perunat ja kukinnot. Sekoittele hetki. Lisää viini, vesi, suola ja vain ripaus pippuria. Keitä, kunnes perunat ja kaalit ovat kypsiä.

4. Lisää mantelijauhe ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tähän asti voit valmistaa keiton jo edellisenä päivänä.

5. Vaahdota kerma. Lämmitä keitto, raikasta makua etikkatilkalla ja sekoita kermavaahto joukkoon. Tarjoile basilikaöljyn kanssa.
 

Katso myös: 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä