0(0)
Kuohkea espressovanukas
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Kuohkeassa vanukkaassa maistuu espresson tapaan tumman vahva kahvi. Viimeistele vanukaskupit kermavaahdolla ja kaakaojauheella. Jos pidät tiramisusta, tykkäät varmasti tästä helposti valmistuvasta jälkiruoasta!
5.3.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Vanukas
3 kplliivatelehteä
4 kplkeltuaista
1/2 dlsokeria
ripaus 0suolaa
5 dlkuohukermaa
2 rklpikakahvijauhetta (espresso tai tavallinen)
Päälle
1 dlkuohukermaa
1 rkltummaa kaakaojauhetta
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen lautaselle.
  2. Vatkaa kananmunan keltuaiset, sokeria ja suola vaaleaksi vaahdoksi minuutin ajan.
  3. Kuumenna kattilassa puolet vanukkaan kermasta (2 1/2 dl) höyryäväksi. Lisää joukkoon pikakahvijauhe.
  4. Sekoita keltuaisvaahtoon hitaasti kaataen kahvilla maustettu kerma. Vatkaa tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan.
  5. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes vanukas paksuuntuu.
  6. Ota kattila liedeltä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita lämpimään vanukaseokseen. Anna jäähtyä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  7. Vatkaa loput puolet kermasta (2 1/2 dl) pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto vanukkaaseen varovasti käännellen kunnes seos on tasaista.
  8. Kaada vanukas annosastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti tai yön yli.
  9. Vatkaa noin desi kermaa vaahdoksi. Lusikoi vaahtoa vanukkaiden päälle ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.