Maku

Kuningas Haakonin kakku (Kong Haakons kake)

13 h 55 min
3.4
0

Kuningas Haakonin kakku (Kong Haakons kake)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 250 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 kplvalkuaista
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Suklaakiisseli

  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 50 gtummaa suklaata
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 3 rkltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 250 gmarsipaania

Koristeluun

  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 3 rkltomusokeria

Tee näin

13 h 55 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN12 h 40 min

Voitele ja jauhota Ø noin 25 sentin kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa taikinaan myös neljä valkuaista, mutta säästä keltuaiset täytteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Kumoa taikina vuokaan ja tasoita. Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä pohja. Älä säikähdä, kakku vetäytyy hieman kasaan jäähtyessään.

Tee suklaakiisseli. Sekoita vesihaudekattilan yläosassa sokeri ja maissitärkkelys. Lisää kerma ja maito, paloiteltu suklaa sekä keltuaiset. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes suklaa liukenee ja seos sakenee, noin 10 minuuttia. Heti kun seos on tukevoitunut, nosta se vesihauteesta viileään, jotta se ei juoksetu.

Halkaise kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Jaa jäähtynyt suklaakiisseli pohjalevyille ja kokoa kakku. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomu- ja vaniljasokereilla. Ripottele keittiöpyyhkeelle runsaasti tomusokeria ja kauli marsipaanilevy pyyhkeen päällä ohueksi levyksi.

Kumoa runsas puolet kermavaahdosta kakun päälle keoksi. Levitä hieman vaahtoa myös kakun reunoille. Nosta marsipaanilevy kuningas Haakonin kakun päälle ja tasoita reunat. Koristele Haakonin kakun reunat kermavaahdolla ja siivilöi kuninkaan kakun pintaan kaakaojauhoa ja tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä