Maku

Kumottu tattipiiras

50 min
KA
MU
4
0

Helppo ja näyttävä tattikeikaus syntyy valmiista ruis-perunataikinasta. 
Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon

Ainekset (6 annosta)

Täyte

  • 400 gtatteja (viipaloituna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 25 gvoita
  • 3 kplsipulia (viipaloituna)
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tltimjamia

Pohja

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)

Lisäksi

  • 1 dltuoretta timjamia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Voitele kuusi uunikestävää annosvuokaa tai yksi iso matala vuoka.

Lado sienet kuumalle paistinpannulle vieriviereen ja anna nesteen haihtua. Nostele viipaleet tasaisesti uunivuokien pohjalle ja jatka paistamista, kunnes kaikki sienet ovat käsitelty. Valitse pohjimmaiseksi kaikkein kauneimmat yksilöt. Ripottele sienien väliin vähän suolaa ja mustapippuria.

Sulata voi ja pehmennä sipuliviipaleet, mutta älä anna ruskistua. Mausta kasvisliemikuutiolla ja timjamilla ja jaa sipulisekoitus sienien päälle.

Kauli sulanut taikina ja jaa hieman suuremmiksi paloiksi, mitä vuoat ovat. Peitä vuoat taikinakannella ja painele taikinaa reunoilta hieman vuokien sisään.

Pistele pinta haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna sienipaistoksien levähtää viitisen minuuttia ja kumoa sitten varovasti tarjolle. Koristele tuoreella timjamilla.

Tarjoa kumottu tattipiiras tyylikkäänä alkupalana tai pikkusuolaisena salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4