Maku

Kultarusinakeitto

25 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (10 annosta)

  • 150 grusinoita (keltaisia)
  • 2 kplkanelitankoa
  • 10 dlomenatäysmehua
  • 5 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 4 rklperunajauhoja
  • 1 dlmakeaa valkoviiniä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Pane kultarusinat, kanelitangot, mehu, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä seosta 10 minuuttia.

Sekoita perunajauhot veteen tai viiniin. Siirrä kattila hetkeksi liedeltä ja valuta seos kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna keitoksen poreilla muutamia kertoja. Ripottele pinnalle sokeria ja jäähdytä kylmävesihauteessa tai lumihangessa.

Tarjoa kultarusinakeitto lämpimän uunipuuron kanssa vaikka aattopäivän lounaaksi.

MITÄ PIDIT?
4