Kultainen borssikeitto

1 h 25 min
4
0

Kultainen borssikeitto

GL
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gkeräkaalia
  • 200 glanttua
  • 100 gpalsternakkaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kpllehtiselleriä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 11 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 rklhunajaa
  • 1 1/2 rklviinietikkaa
  • 25 gtomaattipyreetä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlkurkumaa
  • 200 gnakkeja (paloiteltuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 150 gsmetanaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Valmistele vihannekset. Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori lanttu, palsternakka ja porkkanat ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa suikaleiksi myös sipulit, sellerinvarsi ja valkosipulikynnet.

Kaada vihannessuikaleet kattilaan ja lisää kaikki loput aineet, lukuun ottamatta makkaroita, suolaa ja smetanaa. Vihannekset eivät heti peity veteen, mutta kypsyessään ne menevät kasaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna sen poreilla hiljaa kannen alla tunti, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Mitä kauemmin keitto saa hautua, sen maukkaampaa se on.

Paloittele valmiin keiton joukkoon makkarat ja kiehauta keitto uudelleen. Tarkista suola ja lisää vielä halutessasi aavistus mustapippuria. Jos haluat keittoon voimakkaamman keltaisen värin, voit lisätä vielä myös hiukan kurkumaa.

Tarjoile keitto smetanan tai ranskankerman kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä