Maku

Kullankeltaiset herkkunauriit

45 min
0
0

Kullankeltaiset herkkunauriit

GL
KA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gnaurista
  • 1/2 kplpurjoa
  • 50 gruohosipulia
  • 50 gtuoretta timjamia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 15 dlvettä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 20 gvoita

Kastike

  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dltuoretta kirveliä (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1 kpltatsoita ruukussa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja lohko nauriit. Tee purjosta, ruohosipulista, timjamista ja laakerinlehdistä nippu. Mittaa vesi ja suola kattilaan, lisää yrttikimppu joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää naurislohkot veteen. Anna kiehua, kunnes nauriit ovat lähes pehmeitä. Kokeile kypsyys veitsenkärjellä tai tikulla pistäen.

Valuta nauriit ja poista yrttikimppu joukosta. Siirrä kattila ilman kantta takaisin liedelle ja anna nauriiden hetki kuivahtaa lieden jälkilämmössä. Lisää voi kullankeltaisten nauriiden joukkoon ja ravista kattilan sisältöä kevyesti.

Valmista kastike sillä aikaa, kun naurislohkot kiehuvat. Sekoita yrttisilput ranskankermaan ja mausta kastike suola- ja pippuriripauksella. Tarjoa kuumien kullankeltaisten herkkunauriiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä