
Reseptin ainekset (4 annosta)
Marinoitu punasipuli
- 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tlsokeria
- 1/2 tlpunaviinietikkaa
- 1/4 tlsuolaa
Karpalo-sinappimajoneesi
- 1 dlmajoneesia
- 1 rklkarpalohyytelöä
- 2 tlsinappia
Kantarellicappuccino
- 200 gkantarelleja (pakastettuja, hienonnettuna)
- 1 kplsipulia (hienonnettuna)
- 1 rklvoita
- 7 dlvettä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1 rklkantarellifondia
- 2 dlkuohukermaa
- 1/4 tlmustapippuria
Maitovaahto
- 1 1/2 dlrasvatonta maitoa
Viinikastike
- 2 kplkeltuaista
- 1 rklkuivaa valkoviiniä
- 40 gvoita
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
Kulinaarin leipä
- 85 gpekonia
- 1 kplsuolakurkkua
- 200 gnaudanpaistia (esim. Atria Kulinaari pihvinaudan sisäpaistiviipaleita)
- 2 rklvoita
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 4 kplsaaristolaisleipäviipaletta
Lisäksi
- rucolaa
Marinoi Kulinaarin leipiin tulevat punasipulit ja valmista majoneesi tarjoilua edeltävänä päivänä.
Marinoidut punasipulit: Sekoita punasipulisilpun joukkoon muut aineet. Anna maustua kylmässä.
Karpalo-sinappimajoneesi: Yhdistä majoneesi, karpalohyytelö ja sinappi. Anna maustua kylmässä.
Tee sienicappuccino ennen leipien kokoamista.
Sienicappuccino ja maitovaahto: Sulata sienet, hienonna, kumoa kuumalle pannulle ja anna nesteen haihtua. Lisää sipulit, voi ja anna hautua hetken. Lisää vesi, liemikuutio ja fondi. Anna kiehahtaa. Kaada joukkoon kerma, mausta pippurilla ja kuumenna vielä uudelleen. Vatkaa lämmitetty maito vaahdoksi. Kaada keitto annoskuppeihin ja nostele päälle maitovaahtoa.
Valmista viinikastike vasta hieman ennen lihojen paistamista ja leivän kokoamista.
Viinikastike: Vatkaa keltuaiset ja viini vesihauteessa. Lisää kylmä voi nokareina joukkoon. Vatkaa tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista pekonit rapeaksi ja nosta ne talouspaperin päälle odottamaan. Leikkaa suolakurkku viipaleiksi.
Paista lihat voissa nopeasti ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Kokoa Kulinaarin leivät. Paista leivät voissa pannulla tai paahda leivänpaahtimessa rapeiksi.
Sivele viipaleet karpalo-sinappimajoneesilla. Jaa päälle suolakurkut, punasipuli ja lihat. Valele valkoviinikastikkeella ja ripottele päälle pekonilastuja.
Koristele vielä rucolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa Kulinaarin leivät kantarellicappuccinon kera.