Keväisissä kukkapullissa maistuu sitruunainen pistaasitäyte! Kurkkaa videolta pullien kieputusohje ja ihastu
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Leivo pullataikinasta vaihteeksi näyttäviä kukkia. Pistaasipähkinät tuovat purutuntumaa pehmeisiin sitruunapulliin.

Reseptin ainekset 10 kpl
2½ dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1 tlkardemummaa
½ tlsuolaa
1muna
noin 6 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia
Täyte ja koristelu
50 gpistaasipähkinöitä
2 tl(luomu)sitruunankuoriraastetta
1 rs (200 g)sitruunatuorejuustoa
Kukkapullat – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja sekoita sokeri ja mausteet maitoon. Riko muna kuppiin ja sekoita rakenne rikki. Lisää puolet taikinaan ja jätä puolet voiteluun.
- Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneenlämpöinen voi viimeisenä. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä.
- Rouhi pistaasit. Raasta pestyn sitruunan kuori ja sekoita raaste tuorejuustoon.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (30 × 60 cm). Levitä tuorejuusto levylle.
- Leikkaa levy 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Tee terävällä veitsellä noin 4 cm:n pituisia vinoviiltoja jokaisen suikaleen keskelle noin sentin välein niin, että kaikki reunat jäävät ehjiksi.
- Ripottele pistaasirouhetta viiltojen päälle. Jätä osa rouheesta pullien pinnalle. Taita suikale pitkittäin kaksin kerroin ja painele kevyesti reunat kiinni toisiinsa.
- Pyöritä suikale kerälle ja käännä viilloitettu reuna päällepäin. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota 20 minuuttia leivinliinalla peitettynä.
- Voitele pullat munalla. Ripottele pistaasirouhetta pinnalle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Viimeistele jäähtyneet pullat halutessasi tomusokerikuorrutteella (1 dl tomusokeria ja noin 1 rkl sitruunanmehua).