4,4(5)
Keväisissä kukkapullissa maistuu sitruunainen pistaasitäyte! Kurkkaa videolta pullien kieputusohje ja ihastu
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Leivo pullataikinasta vaihteeksi näyttäviä kukkia. Pistaasipähkinät tuovat purutuntumaa pehmeisiin sitruunapulliin.
Julkaistu 30.3.2023
Maku
Reseptin ainekset 10 kpl
2½ dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1 tlkardemummaa
½ tlsuolaa
1muna
noin 6 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia
Täyte ja koristelu
50 gpistaasipähkinöitä
2 tl(luomu)sitruunankuoriraastetta
1 rs (200 g)sitruunatuorejuustoa

Kukkapullat – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja sekoita sokeri ja mausteet maitoon. Riko muna kuppiin ja sekoita rakenne rikki. Lisää puolet taikinaan ja jätä puolet voiteluun.
  2. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneenlämpöinen voi viimeisenä. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikinaa 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä.
  4. Rouhi pistaasit. Raasta pestyn sitruunan kuori ja sekoita raaste tuorejuustoon.
  5. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (30 × 60 cm). Levitä tuorejuusto levylle.
  6. Leikkaa levy 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Tee terävällä veitsellä noin 4 cm:n pituisia vinoviiltoja jokaisen suikaleen keskelle noin sentin välein niin, että kaikki reunat jäävät ehjiksi.
  7. Ripottele pistaasirouhetta viiltojen päälle. Jätä osa rouheesta pullien pinnalle. Taita suikale pitkittäin kaksin kerroin ja painele kevyesti reunat kiinni toisiinsa.
  8. Pyöritä suikale kerälle ja käännä viilloitettu reuna päällepäin. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota 20 minuuttia leivinliinalla peitettynä.
  9. Voitele pullat munalla. Ripottele pistaasirouhetta pinnalle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Viimeistele jäähtyneet pullat halutessasi tomusokerikuorrutteella (1 dl tomusokeria ja noin 1 rkl sitruunanmehua).

Katso videolta ohje pullien taitteluun!

Kommentoi »