Maku

Kukkaleipä

1 h 40 min
0
0

Kukkaleipä

KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Keltainen taikina

  • 3 dlporkkanasurvosta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 rklhunajaa
  • 25 ghiivaa
  • 6 dlsämpyläjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Vaalea taikina

  • 25 ghiivaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 5 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dlkurpitsansiemeniä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Valmista keltainen taikina. Sekoita porkkanasoseeseen mausteet. Kuumenna sose kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva soseeseen. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa lopuksi sekaan öljy.

Valmista vaalea taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola sekä siemenet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi öljy.

Kohota molempia taikinoita leivinliinan alla puoli tuntia.

Vaivaa molemmista taikinoista ilma pois. Muotoile vaaleasta taikinasta kahden kukan ”pyöreät keskustat”. Nosta leivät leivinpaperoiduille uunipelleille. Painele leipien pintaan runsaasti kurpitsansiemeniä. Pyörittele keltaisesta taikinasta 18 pientä sämpylää. Asettele sämpylät tasaisesti kukkien keskustoiden ympärille “terälehdiksi”.

Kohota leipiä 20 minuuttia.

Paista leipiä 180-asteisessa kiertoilmauunissa tai kahdessa erässä 200-asteisessa tavallisessa uunissa. Kukkaleivän paistoaika on noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä