Maku

Kukkakkaali-pähkinäpikkelsi

72 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela

Ainekset (1 annosta)

  • 3 kplkukkakaalia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 dlvettä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 1/2 dlcashewpähkinöitä

Tee näin

72 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN72 h

Poista kukkakaaleista suojalehdet ja paloittele kukinnot pikkunupuiksi. Pane nuput kattilaan, ripottele suola ja sokeri päälle, lisää etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia.

Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa puolikkaat kahteen osaan ja viipaloi ne. Pane viipaleet ja pähkinät kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua 2–3 minuuttia.

Jäähdytä hiukan ja kaada pikkelssi puhtaaseen lasitölkkiin. Sulje ja nosta jääkaappiin maustumaan. Pikkelssi on tarjoiluvalmista muutaman päivän kuluttua.

MITÄ PIDIT?
0