Kukkakaalipyörykät

55 min
3.7
0

Kukkakaalipyörykät

Trendikkäät kukkakaalipyörykät saavat makua parmesaanista ja tahinista. 
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 800 gkukkakaalia
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplpaahtoleipäviipaletta (pientä, paahdettuna)
  • 1 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 kplmunaa
  • 3 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista kukkakaalipyörykät näin:

Huuhdo ja leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja varsi paloiksi. Keitä kukkakaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta. 

Hienonna kukkakaalit monitoimikoneella riisin kokoisiksi muruiksi (älä soseuta).

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa paahtoleivät pieniksi muruiksi.

Kaada kukkakaalimurut kulhoon ja lisää muut ainekset. Pyörittele massasta noin 25 pitkulaista pyörykkää leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Tarjoa kukkakaalipyörykät hummuksen tai kermaviilikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä