Kotivinkki

Kukkakaalipoke savulohella – terveellinen trendiruoka, joka taltuttaa isommankin nälän

40 min
LA
MA
0
0

Kukkakaalipoke on savulohisalaatin pikkuserkku. Sen raikastaa ihana sitrusvinegrettikastike, joka syntyy vähistä raaka-aineista käden käänteessä.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Kukkakaalipoke

  • 1½ dltäysjyväriisiä
  • 4kananmunaa
  • ½kukkakaali (100 g)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 200 glämminsavulohta
  • 1–2avokadoa
  • 20kirsikkatomaattia
  • 1–2kevät- tai kesäsipulinvartta
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Sitrusvinegretti

  • ½ dlrypsiöljyä
  • ¼ dlsitruuna- tai limemehua
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kukkakaalipoke valmistuu näin:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia.
  2. Riisin ja munien kiehuessa leikkaa kukkakaali noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paahda kukkakaaliviipaleita öljyssä molemmin puolin muutama minuutti.
  3. Paloittele savulohi ja poista ruodot tarvittaessa. Kuori ja viipaloi avokado. Puolita tomaatit ja viipaloi sipulinvarret.
  4. Valmista vinegretti sekoittamalla aineet voimakkaasti keskenään.
  5. Valuta riisi ja jaa se neljään annoskulhoon. Nosta päälle kuorittu, puolitettu kananmuna, kukkakaalit, lämminsavulohta, avokado viipaleita sekä kirsikkatomaatit. Ripottele lopuksi sipulit ja seesaminsiemenet päälle. Tarjoa kulhot sitrusvinegretin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0