Maku

Kukkakaalikeitto ja paistettu mustakaali

0
0

Kukkakaalikeitto ja paistettu mustakaali

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gkukkakaalia
  • 3 kplsalottisipulia
  • 2 kplrosamunda perunoita
  • 1 rklvoita
  • 1 lkasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dlkermaa

Tarjoiluun

  • 6 kplmustakaalin lehtiä
  • 1 rklöljyä
  • ½ dlsalaattisiemen sekoitusta
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dlparmesaania raastettuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Poista kukkakaalista suojalehdet ja kanta. Leikkaa kukkakaalin nuput irti. Kuori rosamundaperunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja pilko salottisipulit.

Kuumenna kattilassa voi ja kuullota salottisipuleita muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kukkakaalin nuput ja kuutiodut perunat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä noin 15 minuttia.

Lisää kattilaan kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Poista mustakaalin (palmukaalin) lehdistä lehtiruoti ja leikkaa veitsellä ronskiksi palasiksi. Kuumenna paistinpannulla öljy. Lisää mustakaali ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää siemenet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Annostele kukkaalikeitto lautasille ja laita keiton pinnalle paistettua mustakaalia sekä siemeniä. Viimeistele annos ripottelemalla pinnalle raastettua parmesaania.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä