Kukkakaalicarbonara

15 min
0
2

Kukkakaalicarbonara

Gluteeniton kukkakaalicarbonara hurmaa vaativimmankin pastanrakastajan täyteläisellä kermaisuudellaan. Keventäjän herkku numero yksi.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkukkakaalia
  • 120 gpekonia (filee)
  • 120 gherneitä
  • 1½ dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 dlparmesaania raastettuna
  • 2 kplkananmunia
  • 1½ rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • ½ tlmuskottipähkinää

Koristeluun

  • lehtipersiljaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sulata herneet.

Paloittele kukkakaalin kukinnot noin sormenpään kokoisiksi nupuiksi. Raasta varsiosat karkealla terällä.

Keitä kukkakaalin palasia suolaisessa vedessä 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä.

Pilko sillä välin pekonifileet ja kypsennä ne öljytilkassa. Lisää lopuksi joukkoon myös herneet ja kuumenna ne.

Valmista kastike tarjoiluastiaan yhdistämällä munat, ranskankerma, parmesaani, valkosipuli, sitruunankuoriraaste sekä mausteet. Sekoita huolella.

Valuta kukkakaali siivilässä.

Yhdistä pekonit ja herneet valutettujen kukkakaalinpalasten ja kastikkeen kanssa sekaisin. Tarkasta maku, lisää joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa ja tarjoile välittömästi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä