Maku

Kukkakaali-tillipyree

30 min
GL
KA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkukkakaalia
  • 150 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Paloittele kukkakaali. Kuori ja hienonna peruna ja sipulit.

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuleita. Lisää hetken päästä perunat ja kukkakaali. Kuullota vielä hetki ja lisää sitten liemi. Keitä kannen alla hiljalleen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Kaada liemi pois. Lisää kerma, kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta kukkakaalipyree tillisilpulla sekä suolalla ja pippurilla.

Tarjoa kukkakaali-tillipyree sitruunaisen grillilohen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4