Kotivinkki

Kukkakaali-kikhernekeitto ja chilisiemenet

30 min
0
0

Kukkakaali-kikhernekeitto ja chilisiemenet

Soseuta samettinen keitto ja lisää ytyä sekä rakennetta ripottelemalla päälle paahdettuja chilisiemeniä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2pientä kukkakaalia (800 g)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ lomenamehua
  • ½ lvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • n. 350 gkikherneitä
  • ½–1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 2–3 tlsitruunan mehua
  • 2 dlruokakermaa

Chilisiemenet

  • 2 dlsiemensekoitusta
  • esim. auringonkukan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ⅓ tlchiliä jauhettuna
  • 1 tlkorianterinsiemeniä jauhettuna
  • ½ tljeeraa eli juustokuminaa jauhettuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipuli. Poista kukkakaalien kannat ja paloittele kukinnot.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää kukkakaalit, mehu, vesi ja fondi.Keitä, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.
3. Lisää valutetut kikherneet. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
4. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista maku. Lisää lopuksi kerma. Voit halutessasi lisätä puolet kermasta vasta tarjoiluvaiheessa, jolloin kerma koristelee keiton pinnan juhlavaksi.
5. Valmista chilisiemenet. Mittaa paistinpannulle siemenet, öljy ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes siementen pinta on hieman ruskistunut. Laita tarjolle keiton kanssa.

Katso myös:

Kuohkea basilika-kukkakaalikeitto

Nopea kukkakaalikeitto

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä