Kotivinkki

Kukkakaali-kikhernecurry lämmittää kuin kevätaurinko – helppo arkiruoka valmistuu käden käänteessä

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Kukkakaali-kikhernecurry pilkotaan vartissa pataan ja annetaan hautua toinen mokoma. Kukkakaali ja kikherneet saavat kaverikseen kuivattuja aprikooseja ja kookosmaitoa, ja pehmeä curryruoka viimeistellään tuoreella korianterilla, mantelilastuilla sekä limellä.
VE
0
0
Julkaistu: 3.3.2021


Ainekset (4)

  • 1sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 tl korianteria
  • 8 pehmeää, kuivattua aprikoosia
  • 400 g kookosmaitoa
  • 1 prk käyttövalmiita kikherneitä (310/265 g)
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 tl suolaa
  • 1 limen mehu
  • ½ rku tuoretta korianteria
Tulosta

Kukkakaali-kikhernecurry valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää currytahna ja korianteri. Kaada kookosmaito pannulle ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet, kukkakaalit ja aprikoosit pannulle. Hauduta ­kannen alla 15 minuuttia.
  3. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää suola ja limemehu lopuksi ­curryyn. Viimeistele manteli­lastuilla ja korianterilla.

Vinkki!

Keitä halutessasi curryn lisäkkeeksi riisiä tai kokonaisia kaura- tai ohrasuurimoita.

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »