Kukkakaali-kikhernecurry lämmittää kuin kevätaurinko – helppo arkiruoka valmistuu käden käänteessä
Vegaaninen
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kukkakaali-kikhernecurry pilkotaan vartissa pataan ja annetaan hautua toinen mokoma. Kukkakaali ja kikherneet saavat kaverikseen kuivattuja aprikooseja ja kookosmaitoa, ja pehmeä curryruoka viimeistellään tuoreella korianterilla, mantelilastuilla sekä limellä.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää currytahna ja korianteri. Kaada kookosmaito pannulle ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet, kukkakaalit ja aprikoosit pannulle. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää suola ja limemehu lopuksi curryyn. Viimeistele mantelilastuilla ja korianterilla.
Vinkki!
Keitä halutessasi curryn lisäkkeeksi riisiä tai kokonaisia kaura- tai ohrasuurimoita.