0(0)
Kukkakaali-kikhernecurry lämmittää kuin kevätaurinko – helppo arkiruoka valmistuu käden käänteessä
Vegaaninen
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kukkakaali-kikhernecurry pilkotaan vartissa pataan ja annetaan hautua toinen mokoma. Kukkakaali ja kikherneet saavat kaverikseen kuivattuja aprikooseja ja kookosmaitoa, ja pehmeä curryruoka viimeistellään tuoreella korianterilla, mantelilastuilla sekä limellä.
3.3.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kukkakaali
2 rkl keltaista currytahnaa
1 tl korianteria
8 pehmeää, kuivattua aprikoosia
400 g kookosmaitoa
1 prk käyttövalmiita kikherneitä (310/265 g)
1 dl mantelilastuja
1 tl suolaa
1 limen mehu
½ rku tuoretta korianteria

Kukkakaali-kikhernecurry – ohje:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää currytahna ja korianteri. Kaada kookosmaito pannulle ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet, kukkakaalit ja aprikoosit pannulle. Hauduta ­kannen alla 15 minuuttia.
  3. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää suola ja limemehu lopuksi ­curryyn. Viimeistele manteli­lastuilla ja korianterilla.

Vinkki!

Keitä halutessasi curryn lisäkkeeksi riisiä tai kokonaisia kaura- tai ohrasuurimoita.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.