Kotivinkki

Kukkakaali-alfredo – klassikkopastan arkiversiosta löytyy extra-annos kasviksia

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Kukkakaali-alfredo valmistetaan perinteisen alfredo-pastan tapaan. Jutun juju piilee siinä, että kastikkeella herkutellessa tulee samalla syötyä extra-annos kasviksia ihan huomaamatta. Nappaa ohje, joka tuo iloa arkiruokapöytään!
KA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gtäysjyväpastaa (esim. penne)

Kastike

  • 3–5valkosipulinkynttä
  • 2 tlvoita tai öljyä
  • 1 (800 g)kukkakaali
  • 3 dlvettä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1kasvisliemikuutio
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dlpecorinojuustoraastetta

Lisäksi

  • pecorinojuustoraastetta
  • mustapippuria
Tulosta

Kukkakaali-alfredo valmistetaan näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista kastike pastan kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paahda niitä hetki rasvassa pannulla.
  3. Huuhtele kukkakaali ja lohko se kattilaan. Lisää valkosipulit, vesi, kerma, liemikuutio ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, tai kunnes kukkakaali on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita lopuksi joukkoon pecorinoraaste.
  4. Valuta pasta ja nosta kastikkeen joukkoon. Tarjoa heti pecorinoraasteen ja mustapippurin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0