Kukkakaali-alfredo – klassikkopastan arkiversiosta löytyy extra-annos kasviksia
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Kukkakaali-alfredo valmistetaan perinteisen alfredo-pastan tapaan. Jutun juju piilee siinä, että kastikkeella herkutellessa tulee samalla syötyä extra-annos kasviksia ihan huomaamatta. Nappaa ohje, joka tuo iloa arkiruokapöytään!
KA
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.1.2020

Kukkakaali-alfredo – klassikkopastan arkiversiosta löytyy extra-annos kasviksia
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 300 gtäysjyväpastaa (esim. penne)
Kastike
- 3–5valkosipulinkynttä
- 2 tlvoita tai öljyä
- 1 (800 g)kukkakaali
- 3 dlvettä
- 2 dlruokakermaa
- 1kasvisliemikuutio
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 dlpecorinojuustoraastetta
Lisäksi
- pecorinojuustoraastetta
- mustapippuria
Kukkakaali-alfredo valmistetaan näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista kastike pastan kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paahda niitä hetki rasvassa pannulla.
- Huuhtele kukkakaali ja lohko se kattilaan. Lisää valkosipulit, vesi, kerma, liemikuutio ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, tai kunnes kukkakaali on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita lopuksi joukkoon pecorinoraaste.
- Valuta pasta ja nosta kastikkeen joukkoon. Tarjoa heti pecorinoraasteen ja mustapippurin kanssa.

Uunihalloumipasta – tortellineista valmistettava hittiruoka hurmaa helppoudellaan
Maku

Juustoinen pastavuoka – lempeä lohturuoka valmistuu uunin lämmössä kuin itsestään
Kotivinkki

Arrabbiata – tomaattinen pastakastike, jossa on roppakaupalla makua ja juuri sopivasti potkua
Kotivinkki

Parsakaali-juustomakaroni – hieman vihreämpi (mutta silti ihanan juustoinen) versio klassisesta lohturuoasta
Kotivinkki

Tofukastike – runsaasti kasviksia sisältävä tomaattinen kastike on oiva kaveri pastalle
Kotivinkki

Lehtikaalipestopasta – huippuhelpon pastan taika löytyy itse tehdystä pestokastikkeesta
Kotivinkki

Hummuspasta – kokkaa ja jäät kerralla koukkuun!
Maku

Nyhtökaura-pasta – takuuvarma nälän taltuttaja valmistuu nopeasti arkena
Maku