Kotivinkki

Kuivakakku kolmeen tapaan

0
0

Kuivakakku kolmeen tapaan

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gmargariinia tai voita
  • 2 dlsokeria
  • 3luomukananmunaa
  • ½ dlkerma
  • 3 dlvehnäjauhoa
  • ½ dlperunajauhoa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria lisäksi valitsemasi mausteet (kts. kakun maustevaihtoehdot)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kerma.

3. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet ja valitsemasi mausteet (kts. ohjeet lopussa). Lisää keskenään sekotetut kuivat aineet taikinapohjaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (tai silikoniseen) kuivakakkuvuokaan.

5. Paista 175 asteessa noin 45–60 minuuttia tai kunnes kakkutaikina on kypsää.

KAKUN MAUSTEVAIHTOEHDOT: KOSTUTETTU ROMMI-TAATELIKAKKU

1. Kiehauta 400 g kuivattuja, pehmeitä taateleita kattilassa 1 ½ dl:ssa appelsiinimehua. Anna jäähtyä ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Lisää taatelisose kakkutaikinan sekaan ja paista ohjeen mukaan. Nosta uunista ja kumoa kypsä kakku ritilälle jäähtymään.

3. Pese kakkuvuoka ja pane jäähtynyt kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku ½–¾ dl tummaa rommia, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

LIMEKUORRUTETTU PÄHKINÄ-SUKLAAKAKKU

1. Lisää taikinan sekaan ½–1 dl pähkinä-suklaalevitettä. Valmista ja paista ohjeen mukaan.

2. Anna kakun jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrute. Sulata miedolla lämmöllä kattilassa 35 g voita, 3 dl tomusokeria, 1 ½ rkl limetinnmehua, ½ tl kaakaojauhetta ja halutessasi ½ tl pikakahvijauhetta. Valele jäähtyneenä kakun päälle.

3. Anna päällyksen kovettua viileässä.

MANTELI-SITRUUNAMAUSTEKAKKU

1. Lisää taikinan sekaan 80 g mantelijauhetta. Mausta kakku 1 sitruunan raastetulla kuorella ja sitruunanmehulla.

2. Lisää 1 tl kardemummaa ja 1 tl inkivääriä. Paista ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä