Kuvat
Julkaistu 26.10.2011

Kuha-serranokääröt
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gkuhaa (fileitä)
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
- 100 gkinkkua (viipaloituna, serrano)
- 1 1/2 rklsitruunamehua
- 2 dlruokakermaa
- 1 rklvehnäjauhoja
- 1 rklkalafondia
- 1 tlkurkumaa
Levitä kalafileet leikkuulaudalle. Ripottele päälle pippuria ja tuoretta timjamia. Jaa halkaistut serranokinkkuviipaleet fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Puserra sitruunamehua kääryleiden päälle. Sekoita ruokakerma, vehnäjauhot, fondi ja kurkuma keskenään. Kaada seos kalakääröjen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Valele kalakääröjä kastikkeella kypsymisen puolivälissä. Tarkista kuharullien kypsyys. Tarjoa kuha-serranokääröt keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa. •Serranokinkku antaa kalakääröille muhkean maun ja riittävän suolan.