Kotivinkki

Kuha pannulla voi-sitruunakastikkeessa

15 min
0
0

Kuha pannulla voi-sitruunakastikkeessa

Tämä kuharesepti on mukaelma ranskalaisesta Sole Meunière -klassikosta. Vartissa valmistuvassa ateriassa kalan kanssa maistuvat kirpeä sitruuna, hapokkaat kirsikkatomaatit, suolaiset oliivit ja kaprikset.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkuhafileetä
  • 1sitruuna (luomu)
  • 100 gkirsikkatomaatteja
  • 50 gvoita
  • ¾ tlsuolaa
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 dlkivettömiä mustia oliiveja
  • 1 rklkapriksia
  • 1 dlmintun lehtiä
  • 1valkosipulinkynsi
  • rouhaisu mustapippuria

Lisäksi

  • keitettyjä perunoita tai leipää

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Nypi kuhafileistä mahdolliset ruodot pois, poista fileistä nahka. Pese sitruuna, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa lohkoiksi.

2. Sulata voi pannulla. Lisää kuhafileet ja ruskista fileet kevyesti molemmin puolin. Mausta suolalla. Purista pannulle sitruunalohkoista mehut ja lisää myös sitruunalohkot pannulle.

3. Kaada joukkoon valkoviini. Lisää oliivit, kaprikset ja tomaatit. Kiehauta ja kypsennä noin viisi minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää joukkoon mintunlehdet ja ohueksi viipaloitu valkosipulinkynsi. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Tarjoile hyvän leivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä