Maku

Kruunun kakku (Kronans kaka)

55 min
0
1

Kruunun kakku (Kronans kaka)

GL
1
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 dlsokeria
  • 5 kplkeltuaista
  • 2 kplkeitettyä perunaa (soseutettuna)
  • 150 gmantelijauhetta
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 5 kplvalkuaista

Kastike

  • 2 kplkeltuaista
  • 2 rkltomusokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan, samalla seosta vatkaten. Lisää soseutettu peruna, mantelijauhe ja huolellisesti pestystä sitruunasta raastettu kuori.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon.

Kaada seos pellille ja paista noin 20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä, eikä keskelle työnnettyyn tulitikkuun tartu enää taikinaa. Leikkaa jäähtynyt kakkulevy neliöiksi.

Valmista kastike. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma ja yhdistä keltuaisiin. Mausta kastike sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella ja tarjoa kakkupalojen kanssa.

•Kruunun kakku on luontaisesti gluteeniton.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä