Maku

Kriikunalikööri

96 h 40 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.43
1


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 1 1/2 lkriikunoita
  • 7 dlakvaviittia (Linie Akvavit)
  • 3 dlsokeria

Tee näin

96 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN96 h

Kriikunalikööri valmistuu näin:

  1. Huuhtele kriikunat ja pistele jokaiseen reikiä esim. cocktailtikulla.
  2. Pane kriikunat lasitölkkiin ja kaada akvaviitti päälle. Alkoholin tulee peittää marjat kokonaan. Anna tekeytyä huoneenlämmössä kaksi päivää.
  3. Siivilöi alkoholi ja kaada se takaisin tölkkiin.
  4. Lado hedelmät ja sokeri kerroksittain toiseen lasipurkkiin. Anna mehustua huoneenlämmössä vähintään pari päivää. Hölskyttele välillä. Siivilöi mehustunut sokeriliemi toiseen astiaan.
  5. Lisää 3 desiä sokerilientä alkoholin joukkoon. Sekoita, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kriikunalikööri säilyy vähintään 3 kuukautta.

Linie on miellyttävän mausteinen akvaviitti, jonka maku sopii hyvin yhteen kriikunoiden kanssa. Linien voit halutessasi korvata kirkkaalla viinalla.

MITÄ PIDIT?
3.43