Maku

Kriikunalikööri

96 h 40 min
3
0

Kriikunalikööri

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 15 dlkriikunoita
  • 7 dlakvaviittia (Linie Akvavit)
  • 3 dlsokeria

Tee näin

96 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN96 h

Huuhtele kriikunat ja tee jokaiseen reikiä esim. cocktailtikulla.
Pane kriikunat lasitölkkiin ja kaada akvaviitti päälle. Alkoholin tulee peittää marjat kokonaan. Anna tekeytyä huoneenlämmössä kaksi päivää.
Siivilöi neste ja kaada alkoholi takaisin tölkkiin.
Lado hedelmät ja sokeri kerroksittain toiseen lasipurkkiin. Anna mehustua huoneenlämmössä vähintään pari päivää.
Hölskyttele välillä. Siivilöi.
Lisää 3 dl sokerilientä alkoholin joukkoon. Sekoita, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kriikunalikööri säilyy vähintään 3 kuukautta.
•Linie on miellyttävän mausteinen akvaviitti, jonka maku sopii hyvin yhteen kriikunoiden kanssa. Linien voit halutessasi korvata kirkkaalla viinalla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä