Maku

Kreikkalaiset yrttilihapullat (Keftedes)

30 min
GL
LA
MA
4.67
1

Kreikkalaiset yrttilihapullat ovat herkullisia cocktailpaloja. Lampaanjauheliha saa makua tuoreesta rosmariinista, persiljasta, mintusta ja meiramista ja öljyssä paistaen pullat saavat ihanan paistopinnan. Näitä pikkuherkkuja kannattaa valmistaa juhliin!
Tulosta
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka

Ainekset (25 kpl)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 50 gpersiljaa (silputtuna)
  • 25 gtuoretta minttua (silputtuna)
  • 15 gmeiramia (silputtuna)
  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dloliiviöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Irrota rosmariinin lehdet varresta ja silppua hienoksi. Sekoita kaikki yrtit jauhelihaan, lisää sipulisilput, kardemumma, kaneli, suola, sokeri, mustapippuri ja muna.

Kuumenna öljy korkeareunaisessa kasarissa. Muotoile kahdella ruokalusikalla taikinasta pyöryköitä ja paista niitä öljyssä kunnes pinta saa kauniin ruskean sävyn ja pullat ovat täysin kypsiä.

Tarjoa esim. turkkilaisen papupadan kanssa. 

•Jos tuoreita yrttejä ei ole saatavilla, korvaa ne kuivatuilla. Yksi ruokalusikallinen tuoretta vastaa noin teelusikallista kuivattua.
MITÄ PIDIT?
4.67