Maku

Kreikkalaiset lihavartaat (Souvlaki)

2 h 40 min
GL
LA
MA
MU
3.96
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gnaudan ulkofileetä
  • 500 gkaritsan paahtopaistia

Marinadi

  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 5 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 3 kpllaakerinlehteä (murskattuna)
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 2 kplsipulia
  • 1 kplpaprikaa
  • 12 kplkirsikkatomaattia
  • 12 kpltuoreita herkkusieniä

Lisäksi

  • Grillaamiseen puisia varrastikkuja

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa lihat reiluiksi kuutioiksi.

Sekoita marinadin aineet kulhossa. Kääntele lihapalat marinadin joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran tai peitettynä jääkaapissa vuorokauden ajan. Kääntele lihoja pari kertaa maustumisen aikana.

Pujota souvlaki-ainekset vartaisiin. Voit tehdä liha- ja kasvisvartaita tai yhdistää kasviksia lihavartaisiin.

Grillaa lihavartaat tai kypsennä liedellä parilalla. Sivele marinadilla kypsymisen alkuvaiheessa.

Tarjoa souvlaki-vartaat riispetillä.

  • Voit halutessasi esikypsentää vartaisiin tulevia kasviksia kätevästi mikroaaltouunissa. Kaada laakean kulhon pohjalle tilkka vettä, lisää ripaus suolaa ja sokeria ja kumoa kasvikset mukaan. Täysteholla riittää 1–2 minuuttia notkistamaan kasvikset.
MITÄ PIDIT?
3.96