Kreikkalaiset lammaslihapullat

50 min
0
0

Kreikkalaiset lammaslihapullat

Lammaslihapullat piristyvät juhlapöytään runsaalla määrällä tuoreita yrttejä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 4 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlkuivattua minttua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tlluomusitruunankuorta (raastettuna)
  • tuoretta minttua silputtuna (2 ruukkua)
  • tuoretta lehtipersiljaa silputtuna (2 ruukkua)
  • 1 kgkaritsan jauhelihaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita korppujauhot ja jogurtti kulhossa. Anna turvota hetki.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista ne kevyesti öljyssä ja anna jäähtyä.

Lisää korppujauhoseokseen munat, mausteet, sipulit ja lopuksi jauheliha. Vaivaa murekemassa tasaiseksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille. Huuhdo käsiä pyörittelyn lomassa, jotta mureketaikina ei tartu käsiin.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä