Maku

Kreikkalainen salaatti ja paistettu feta

20 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
15 min
Tarvitset fetasalaattiin tomaatteja, kurkkua, sipulia, kalamataoliiveja ja tietysti hyvää fetajuustoa. Kreikkalaiset ovat aidosta reseptistä tarkkoja - mukaan lisätään kuivattua oreganoa eikä fetasalaattiin lisätä koskaan vihreää salaattia. Kokeile uutta twistiä ja paista fetauunissa mehevän pehmeäksi!
4.3
0
Julkaistu: 24.3.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpltomaattia (kypsiä)
  • 1 kplkurkku
  • 1 kplvihreä paprika
  • 1 kplpunasipuli (pieni)
  • 100 gmustia kalamataoliiveja
  • 200 gfetajuustoa (palana)
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 tlkuivattua oreganoa
Tulosta

Lohko tomaatit. Leikkaa kurkku, paprika ja punasipuli reiluiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa.

Laita iso fetapala uunipellille tai vuokaan. Sipaise juuston pinnalle oliiviöljyä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Sekoita salaattiin oliivit, oliiviöljy ja punaviinietikka. Ripottele pinnalle kuivattua oreganoa.

Nosta salaatin päälle lämmin fetajuusto. Tarjoile heti.

Kommentoi »