Kreikkalainen salaatti ja paistettu feta

20 min
5
0

Kreikkalainen salaatti ja paistettu feta

Tarvitset fetasalaattiin tomaatteja, kurkkua, sipulia, kalamataoliiveja ja tietysti hyvää fetajuustoa. Kreikkalaiset ovat aidosta reseptistä tarkkoja - mukaan lisätään kuivattua oreganoa eikä fetasalaattiin lisätä koskaan vihreää salaattia. Kokeile uutta twistiä ja paista fetauunissa mehevän pehmeäksi!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpltomaattia (kypsiä)
  • 1 kplkurkku
  • 1 kplvihreä paprika
  • 1 kplpunasipuli (pieni)
  • 100 gmustia kalamataoliiveja
  • 200 gfetajuustoa (palana)
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 tlkuivattua oreganoa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

Lohko tomaatit. Leikkaa kurkku, paprika ja punasipuli reiluiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa.

Laita iso fetapala uunipellille tai vuokaan. Sipaise juuston pinnalle oliiviöljyä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Sekoita salaattiin oliivit, oliiviöljy ja punaviinietikka. Ripottele pinnalle kuivattua oreganoa.

Nosta salaatin päälle lämmin fetajuusto. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä