Maku

Kreikkalainen perunamunakas

40 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen25 min
Tuhti kreikkalainen perunamunakas saa makua ja mehevyyttä pinaatista, perunasta, kreikkalaisesta jogurtista ja fetajuustosta. Maistuva lounas tai iltapalaherkku!
GL
KA
4.44
3
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 20 dlpinaattia (140 g)
  • 200 gkeitettyä uutta perunaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rklpersiljaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplmunaa
  • 200 gturkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista)
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
Tulosta

Huuhdo, valuta ja kuivaa pinaatit. Kuori keitetyt uudet perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää pinaatit ja paista hetki käännellen. Kumoa joukkoon perunat. Mausta persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kumoa kasvikset voideltuun piirakkavuokaan (Ø 28 cm). Vatkaa munat, jogurtti ja murennettu feta kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kaada seos kasvisten päälle vuokaan. Paista kreikkalaista perunamunakasta 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Anna kreikkalaisen perunamunakkaan jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa uunimunakkaan lisäksi salaattia.

MITÄ PIDIT?
4.44