Maku

Kreikkalainen lenkkimakkara

55 min
3
0

Kreikkalainen lenkkimakkara

GL
0
3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ari-Pekka Auvinen, Antti Hallakorpi, Maku-toimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 glenkkimakkaraa
  • 400 gyrttitomaattimurskaa
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 2 dloliiveja
  • 1/2 tloreganoa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lohkoperunat

  • 8 kplperunaa
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele lenkkimakkara. Nosta palat voideltuun uunivuokaan.

Kaada tomaattimurska siivilään ja anna sen valua hetken aikaa. Murskaa fetajuusto. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Sekoita fetamurut, paprikasilppu, oliivit ja mausteet tomaattimurskaan. Valuta seos makkarapalojen päälle vuokaan.

Pese perunat ja kuivaa niiden pinta talouspaperilla. Leikkaa perunat lohkoiksi. Ota toinen uunivuoka ja valuta puolet öljystä vuokaan. Pane perunalohkot vuokaan ja mausta ne. Valuta loput öljystä perunoiden päälle.

Paista perunoita ja makkaraa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa kreikkalaiset lenkkimakkarat hiihtolenkin jälkeen.

•Varmista että vuoat mahtuvat uuniin yhtä aikaa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä