Kotivinkki

Kranssileipä

0
0

Kranssileipä

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • suolaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • noin 12 dltäysjyvähiivaleipäjauhoja
  • öljyä

TÄYTE:

  • 1 dlpestokastiketta
  • 1 rklauringonkukansiemeniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola nesteeseen.

2. Sekoita vehnäjauhot nesteeseen. Lisää hiivaleipäjauhot taikinaan pikkuhiljaa koko ajan alustaen.

3. Alusta taikina kimmoisaksi ja lisää öljy taikinaan.

4. Kohota taikinaa liinan alla puoli tuntia noin kaksinkertaiseksi.

5. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja levitä niille pestokastike. Ripottele auringonkukansiemenet peston päälle.

6. Kieritä levyt tiukoiksi rulliksi. Kieputa rullat kransseiksi ja liimaa kiinnityskohdat vedellä pitäviksi. Kohota leipiä vielä 15 minuuttia.

7. Leikkaa leipiin terävällä veitsellä muutama viilto ja ripottele viiltokohtiin auringonkukan siemeniä.

8. Paista leipiä uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 20–30 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä ja kauniinvärisiä.

Vinkki!

Laita halutessasi uuniin leipien kypsentämisen ajaksi vesikippo. Näin saat leipiin rapeat kuoret.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä