0(0)
Kotitekoinen näkkileipä
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
31.8.2011
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
25 kpl
2 dlmaitoa
2 rklvoita
1 tlsuolaa
4 dlvehnäjauhoja
4 dlruisjauhoja

1. Lämmitä maito ja voi niin, että voi on pehmeää. Lisää suola ja jauhot. Sekoita ja vaivaa taikina hyvin. 2. Ota taikinasta noin puolikkaan kananmunan kokoisia paloja ja kauli ne ohueksi jauhotetulla pöydällä. Pistele leipiin reikiä haarukalla. 3. Aseta leivät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7–10 minuuttia. Näkkärit rapeutuvat, kun ne jäähtyvät.

Vinkki: Itse tehdyn näkkärin voi maustaa oman maun mukaan. Kokeile esimerkiksi kuivattua rakuunaa tai tilliä perinteisen kuminan sijaan. 

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.