Kotivinkki

Kotitekoinen näkkileipä

20 min
0
0

Kotitekoinen näkkileipä

Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Jenni-Justiina Niemi
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 2 dlmaitoa
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlruisjauhoja

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

1. Lämmitä maito ja voi niin, että voi on pehmeää. Lisää suola ja jauhot. Sekoita ja vaivaa taikina hyvin.
2. Ota taikinasta noin puolikkaan kananmunan kokoisia paloja ja kauli ne ohueksi jauhotetulla pöydällä. Pistele leipiin reikiä haarukalla.
3. Aseta leivät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7–10 minuuttia. Näkkärit rapeutuvat, kun ne jäähtyvät.

Vinkki!

Vinkki: Itse tehdyn näkkärin voi maustaa oman maun mukaan. Kokeile esimerkiksi kuivattua rakuunaa tai tilliä perinteisen kuminan sijaan. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä