Maku

Kotimakkarat

13 h 20 min
GL
LA
MA
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Markku Haapio
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gnaudan lapaa tai etuselkää
  • 500 gsiankylkeä
  • 20 gsuolaa
  • 1 kplsitruunaa
  • 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • 1/2 tljuustokuminaa

Lisäksi: siansuolta noin 2 m

    Tee näin

    13 h 20 min
    {
    AKTIIVINEN1 h
    PASSIIVINEN12 h 20 min

    Jauha (tai jauhata) lihat kahteen kertaan ja sekoita muut ainekset joukkoon. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla.

    Vaivaa kunnolla ja ohenna tarvittaessa vedellä. Massan tulee olla notkeaa, jotta se menee suoliin mukavasti. Kypsennä halutessasi pieni pala makkaramassaa pannulla ja tarkista maku. Lisää suolaa tai mausteita tarvittaessa.

    Täytä suolet makkaramassalla suppilolla tai pursotinpussilla (myös pitkäkaulaisesta ketsuppipullosta tehty suppilo on hyvä) ja kiepsauttele tai sido makkarat pätkiin langalla. Anna vetäytyä kylmässä yön yli.

    Makkarat voit esikypsentää max. 80-asteisessa vedessä (ovat valmiita, kun nousevat pintaan) tai paistaa sellaisinaan matalahkossa grillilämmössä.

    MITÄ PIDIT?
    3