Korileipä

25 h 20 min
5
0

Korileipä

Korin avulla leivästä saa kauniin muotoisen ja kuohkean lopputuloksen. Tähän leipään valmistetaan ensimmäisenä juuri, mikä takaa herkullisen lopputuloksen.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Juuri

  • 3 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 tlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja

Taikina

  • 2 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 2 tlsuolaa
  • 0,5 dlöljyä
  • 6-7 dlvehnäjauhoja

Tee näin

25 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 h

Valmista juuri sekoittamalla hiiva ja sokeri kylmään veteen. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla tiiviisti ja laita sen päälle liina. Anna juuren tekeytyä vuorokauden.

Sekoita juureen lämmin vesi, öljy, hiiva ja suola. 

Lisää lopuksi jauhot vähän kerrallaan sekoittaen. Vaivaa taikinaa hetki pöydällä jauhojen avulla. Mikäli käytät yleiskonetta, niin anna taikinan pyöriä siellä hetki kunnes se irtoaa reunoilta. 

Jauhota kori huolelllisesti, jotta taikina ei tartu kohotuksen aikana kiinni. Anna kohota noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja kumoa leipä varovaisesti pellille leivinpaperin päälle. 

Paista noin 50-60 minuuttia kunnes leipä kumisee sitä koputtaessa pohjasta. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä