Maku

Korianterikurkut

24 h 30 min
0
0

Pikkelöidyt korianterikurkut ovat rapeita ja sopivan tulisia.
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (1 annosta)

  • 3 kplavomaankurkkua (noin 450 g)
  • 1 rklkorianterinsiemeniä
  • 2 kplvalkosipulin kynttä
  • 1 kpltuore chili
  • 1½ dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dlsokeria
  • 1½ dlvettä
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Huuhtele avomaakurkut ja kuivaa hyvin. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös chili ja valkosipulin kynnet. Täytä purkki kerroksittain viipaloiduilla avomaakurkuilla, chilillä, valkosipulin kynsillä ja korianterin siemenillä. Mittaa väkiviinaetikka, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle ja anna jäähtyä. Siirrä jäähtyneet kurkut jääkaappiin maustuman. Kurkut ovat parhaimillaan seuraavana päivänä ja ne säilyvät hyvänä jääkaapissa muutaman päivän.

MITÄ PIDIT?
0