Korealainen bulgogi
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Korealainen bulgogi on ihanan seesaminen grilliherkku! Happamanmakeat pikapikkelöidyt kasvikset kruunaavat kesäisen annoksen. Nyt grilli kuumaksi!
GL
MA
MU
4.7
Kuvat
Julkaistu 24.6.2015

Korealainen bulgogi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gnaudan ulkofileetä
- 2 rklseesaminsiemeniä (paahdettuna)
- 1/2 dlkesäsipulia (vartta silputtuna)
Marinadi
- 1/2 dlsoijakastiketta
- 2 rklseesamiöljyä
- 1 rklruokosokeria
- 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
Pikapikkelöidyt kasvikset
- 3 kplporkkanaa
- 250 gretiisejä
- 1/2 dlriisiviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
- 3 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
- 1 rklsokeria
- 1/2 tlsuolaa
Leikkaa naudanfilee poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kannelliseen rasiaan.
Yhdistä kulhossa marinadin ainekset. Kaada marinadi lihan päälle.
Nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ravistele rasiaa muutaman kerran marinoinnin aikana.
Valmista pikkelöidyt kasvikset. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Pese ja viipaloi retiisit ohuiksi.
Lisää etikka, korianteri, sokeri ja suola. Anna maustua hetki.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Grillaa lihaviipaleet nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sipulia.
Tarjoa bulgogi pikkelöityjen kasvisten kanssa.