Maku

Korealainen bulgogi

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Korealainen bulgogi on ihanan seesaminen grilliherkku! Happamanmakeat pikapikkelöidyt kasvikset kruunaavat kesäisen annoksen. Nyt grilli kuumaksi!
GL
MA
MU
5
2
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gnaudan ulkofileetä
  • 2 rklseesaminsiemeniä (paahdettuna)
  • 1/2 dlkesäsipulia (vartta silputtuna)

Marinadi

  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Pikapikkelöidyt kasvikset

  • 3 kplporkkanaa
  • 250 gretiisejä
  • 1/2 dlriisiviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
  • 3 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Leikkaa naudanfilee poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kannelliseen rasiaan.

Yhdistä kulhossa marinadin ainekset. Kaada marinadi lihan päälle.

Nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ravistele rasiaa muutaman kerran marinoinnin aikana.

Valmista pikkelöidyt kasvikset. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Pese ja viipaloi retiisit ohuiksi.

Lisää etikka, korianteri, sokeri ja suola. Anna maustua hetki.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Grillaa lihaviipaleet nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sipulia.

Tarjoa bulgogi pikkelöityjen kasvisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
5