Kotivinkki

Kookostoscakakku

1 h 10 min
0
0

Kookostoscakakku

Kookostoscakakku on mainio tuliainen tai tuote myyjäisiin, sillä sen voi leipoa edellisenä iltana ja se on helppo pakata ja kuljettaa. Kakun voi valmistaa kakku- tai leipävuoassa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset

Sahramikakku

  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlsokeria
  • 50 gvoita
  • 1 dlmaito
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ gsahramia
  • voita tai margariinia vuoan voiteluun

Kookostosca

  • 50 gvoita
  • 1 dlhunajaa
  • 1 ½ dlruokakermaa
  • 4 dlkookoshiutaleita
  • 2 dltomusokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää maito sen joukkoon. Kaada neste munasokerivaahtoon.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan.

3. Voitele 2 litran kakku- tai leipävuoka. Leikkaa pyöreän vuoan pohjalle tai leipävuoan pohjalle ja pitkille sivuille leivinpaperipala. Näin varmistat, että kakku irtoaa vuoasta.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia.

5. Sekoita paistumisen aikana kaikki toscan ainekset kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada tosca kakun päälle ja jatka kypsennystä 10–15 min. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa ei jää tikkuun, kakku on kypsä.

6. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kookostoscakakkukakku leivinpaperin päälle. Kiepsauta vielä kuorrutuspuoli ylöspäin.
 

Reseptistä tulee 1 kakku 2 litran kakku- tai leipävuokaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä