Sopivasti makeaa ja kirpeää! Kookos-tyrnipalat on mokkapalojen uusi, jännittävä serkku
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Leivo pohjaan kookosta ja levitä kirpeän makea tyrnikuorrute päälle, niin saat raikkaasti uudenlaiset kookos-tyrnipalat. Pohjan makumaailmaa syventävät kaakao ja kahvi.

Reseptin ainekset 30 palaa
200 gvoita tai margariinia sulatettuna
2 dlsokeria
½ dlespressoa tai vahvaa kahvia huoneenlämpöisenä
2 dlkookosmaitoa
4 dlvehnäjauhoja
2 dlkookoshiutaleita
4 rklkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
4munaa
Tyrnikuorrute
75 gvoita sulatettuna
¾ dltyrnimehua
6 dltomusokeria
Pinnalle
2 dlisoja kookoslastuja
1 dl tyrniä
Kookos-tyrnipalat – ohje:
- Kaada sulatettu voi, sokeri, huoneenlämpöinen espresso ja kookosmaito isoon leivontakulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Kaada ne voi-kahvi-kookosmaitoon ja sekoita tasaiseksi. Riko munien rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin.
- Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorruttamista.
- Valmista tyrnikuorrute. Lisää sulatetun voin joukkoon tyrnimehu ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute mokkapalapohjan päälle ja levitä se esimerkiksi veitsellä. Ripottele pinnalle kookoslastuja ja tyrniä.