5(1)
Sopivasti makeaa ja kirpeää! Kookos-tyrnipalat on mokkapalojen uusi, jännittävä serkku
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Leivo pohjaan kookosta ja levitä kirpeän makea tyrnikuorrute päälle, niin saat raikkaasti uudenlaiset kookos-tyrnipalat. Pohjan makumaailmaa syventävät kaakao ja kahvi.
Julkaistu 9.9.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 30 palaa
200 gvoita tai margariinia sulatettuna
2 dlsokeria
½ dlespressoa tai vahvaa kahvia huoneenlämpöisenä
2 dlkookosmaitoa
4 dlvehnäjauhoja
2 dlkookoshiutaleita
4 rklkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
4munaa
Tyrnikuorrute
75 gvoita sulatettuna
¾ dltyrnimehua
6 dltomusokeria
Pinnalle
2 dlisoja kookoslastuja
1 dl tyrniä

Kookos-tyrnipalat – ohje:

  1. Kaada sulatettu voi, sokeri, huoneenlämpöinen espresso ja kookosmaito isoon leivontakulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Kaada ne voi-kahvi-kookosmaitoon ja sekoita tasaiseksi. Riko munien rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin.
  2. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorruttamista.
  3. Valmista tyrnikuorrute. Lisää sulatetun voin joukkoon tyrnimehu ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute mokkapalapohjan päälle ja levitä se esimerkiksi veitsellä. Ripottele pinnalle kookoslastuja ja tyrniä.
Kommentoi »