Kotivinkki

Sopivasti makeaa ja kirpeää! Kookos-tyrnipalat on mokkapalojen uusi, jännittävä serkku

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Leivo pohjaan kookosta ja levitä kirpeän makea tyrnikuorrute päälle, niin saat raikkaasti uudenlaiset kookos-tyrnipalat. Pohjan makumaailmaa syventävät kaakao ja kahvi.
0
0


Ainekset (30 palaa)

  • 200 gvoita tai margariinia sulatettuna
  • 2 dlsokeria
  • ½ dlespressoa tai vahvaa kahvia huoneenlämpöisenä
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkookoshiutaleita
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 4munaa

Tyrnikuorrute

  • 75 gvoita sulatettuna
  • ¾ dltyrnimehua
  • 6 dltomusokeria

Pinnalle

  • 2 dlisoja kookoslastuja
  • 1 dl tyrniä
Tulosta

Kookos-tyrnipalat valmistetaan näin:

  1. Kaada sulatettu voi, sokeri, huoneenlämpöinen espresso ja kookosmaito isoon leivontakulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Kaada ne voi-kahvi-kookosmaitoon ja sekoita tasaiseksi. Riko munien rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin.
  2. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorruttamista.
  3. Valmista tyrnikuorrute. Lisää sulatetun voin joukkoon tyrnimehu ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute mokkapalapohjan päälle ja levitä se esimerkiksi veitsellä. Ripottele pinnalle kookoslastuja ja tyrniä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »