Maku

Vegaaninen tomaattikeitto – klassikkokeitto saa makunsa uunissa paahdetuista tomaateista ja kookosmaidosta

1 h 35 min
GL
VE
4.33
0

Vegaaninen tomaattikeitto pehmennetään kookosmaidolla ja soseutetaan samettiseksi sauvasekoittimella. Tomaatit saavat syvemmän maun, kun ne paahtaa uunissa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

Vegaaninen tomaattikeitto

  • 1 ½ kgtomaatteja
  • 2sipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½punainen chili
  • 3 dltomaattimehua
  • 2 tlk (á 400 ml)kookosmaitoa
  • 1 rklruokosokeria

Pinnalle

  • ½ dlkookosmaitoa
  • ½ dlkurpitsansiemeniä

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Vegaaninen tomaattikeitto valmistuu näin:

  1. Nosta tomaatit ja kuoritut sipulit uunivuokaan. Pirskottele päälle 1 rkl öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta 180-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.
  2. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä ja kuullota hienonnettuja valkosipuleita, inkivääriä ja chiliä muutama minuutti. Lisää tomaattimehu ja kookosmaito (säästä halutessasi puoli desiä koristeluun). Anna kiehua muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan tomaatit, sipulit ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Viimeistele annokset kookosmaitokierteillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
MITÄ PIDIT?
4.33