Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Halkaise chili, poista siemenet ja suikaloi.
Kuumenna kattilassa 1 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon inkivääri, valkosipuli, sitruunaruohotahna, chili ja porkkanat. Kääntele niitä muutama minuutti.
Lisää vesi ja fondi, kalakastike ja loput kookosmaidosta. Keitä noin 10 minuuttia.
Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele lohi. Lisää lohipalat ja nuudelit kiehuvan liemeen. Keitä vielä 3 minuuttia, kunnes kala ja nuudelit ovat kypsiä.
Siirrä kattila liedeltä, purista joukkoon limetin mehu. Hienonna keiton pinnalle thaibasilikaa tai korianteria.
Vinkki!
Vaihda lohikuutiot katkarapuihin, broileriin tai tofuun. Nuudelit voit vaihtaa riisiin tai jättää pois ja lisätä kasviksia. Herkkusienet, tomaatti ja vihreät pavut sopivat keittoon mainiosti.